telegram viber
Замовити

Замовити

Заявка буде оброблена
протягом 1 робочого дня.

Ру

Укр

+38 (097) 628 18 18
telegram viber
Замовити

Замовити

Заявка буде оброблена
протягом 1 робочого дня.

blog_exampl

Держагентство з питань електронного урядування України і швейцарське бюро співробітництва в Україні підписали меморандум про впровадження програми «Електронне урядування для підзвітності влади та участі суспільства».


Програма фінансується Швейцарською конфедерацією і буде реалізована в 2015-2019 роках. Спочатку e-уряд побудують в Дніпропетровській, Одеській, Вінницькій і Волинській областях. На реалізацію програми витратять 4,3 млн швейцарських франків ($ 4,5 млн).


В бюро впевнені, що проект з електронного урядування є дуже своєчасним для України: спільна програма буде сприяти поліпшенню доступу і підвищення якості послуг, що надаються громадянам органами влади на обласному та районному рівні. Це допоможе скоротити час і зменшити вартість надання послуг, підвищить прозорість, мінімізує корупційні ризики і забезпечить рівні можливості в отриманні послуг для міського і сільського населення, вважають в бюро.


Програма спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій, які будуть допомагати вдосконалити якість управління, поліпшать взаємодію влади і громадян та сприяти соціальним інноваціям в Україні.


Відібрані в рамках підготовки до проекту регіони вже мають певний досвід електронного урядування, зокрема, в сфері надання адміністративних послуг, відзначили в держслужбі.


Нагадаємо, Україна потрапила на 87 місце світового рейтингу з розвитку електронного уряду. Втім, певні зрушення все ж видно - за останній час в країні почав працювати досить значний перелік «цивільних» онлайн-сервісів. Розробкою нових сервісів займаються і ІТ-волонтери. У травні один із засновників ICT Competence Center Дмитро Дубілет представив п'ять послуг, які вони будуть розробляти.

01 вересень 2015

З'явилися питання?

Замовити

Заявка буде оброблена
протягом 1 робочого дня.