telegram viber
Замовити

Замовити

Заявка буде оброблена
протягом 1 робочого дня.

Ру

Укр

+38 (097) 628 18 18
telegram viber
Замовити

Замовити

Заявка буде оброблена
протягом 1 робочого дня.

8f102ea014_main

Фронтенд і бекенд: ієрархія розробки додатків, точки дотику, подібності та відмінності "стовпів" веба, ступеня їх відповідальності.



Дуже давно минули ті часи, коли сфера web була досить простою і примітивною, маючи в арсеналі сайти, які характеризувалися всього лише набором статичних сторінок з табличній розміткою. Веб-розробка пройшла досить стрімкий і яскравий шлях розвитку. Виникли нові мови, техніки, технологічні інновації. На сьогоднішній день це одне з найбільш високооплачуваних IT-напрямків. Складна структура додатків вимагає поділу по ієрархії процесів їх створення і розробки. Давайте розберемо коротко суть кожного з цих напрямків.


Frontend


Користувач вводить адресу в рядку пошуку, здійснює перехід по посиланню зовнішнього ресурсу або ж з пошукової системи. Йому на очі потрапляє дуже багато реклами, реєстрацій; представляється незручна навігаційна структура, контент мають важко.



0de10329e6



Сторінка характеризується тривалістю завантаження або не адаптована для мобільних пристроїв і ін. Незручності. Які дії в такому випадку робить користувач? Вірно, йде з сайту. Головним завданням фронтенд-розробника є зробити все, щоб такого не траплялося. В його обов'язки входить створення призначеного для користувача інтерфейсу, що в свою чергу має на увазі певну ієрархію. Це є дизайн макета, верстка, адаптація. Значною частиною розробки є UI / UX-дизайн. Це те, що найбільше впливає на створення першого враження користувача про сайт.


Не можна не згадати JavaScript. Ця мова веб-програмування призначений з метою реалізації функціональних можливостей на зразок анімації елементів інтерфейсу, але в руках професіонала він трансформується в сильний інструмент. Цією мовою написано безліч бібліотек, надбудов, розширень, які увелічіается функціонал самої мови.


Backend


Бекенд - це серверна логіка веб-додатків. Тут здійснюється реалізація роботи з сховищем даних, тому, фахівець цього напрямку повинен мати навички роботи з базами даних, досвід використання механізмів ORM. Саме від фахівця цього напрямку залежить продуктивність серверного коду, його рівень масштабованості, безпеки, раціональності.



54514632



Крім цього, до обов'язків бекендера входять відкладання і прототипування з використанням клієнтської частини програми. Таким чином, тут потрібно розуміти принципи роботи різних протоколів, принципи взаємодії браузера з веб-додатком. Бекенд так само як і фронтенд характеризується широким спектром інструментів розробки.

07 серпень 2017

З'явилися питання?

Замовити

Заявка буде оброблена
протягом 1 робочого дня.