telegram viber
Замовити

Замовити

Заявка буде оброблена
протягом 1 робочого дня.

Ру

Укр

+38 (097) 628 18 18
telegram viber
Замовити

Замовити

Заявка буде оброблена
протягом 1 робочого дня.

flat

Програмісти зараз в честі - їм непогано платять, а сама професія вважається престижною.



При цьому, незважаючи на кризу, кількість вакансій для програмістів не скорочується. Тому і бажаючих вибрати таку кар'єру чимало. Але кожен з них, як у випадку з будь-яким новим вмінням, стикається з нелегким вибором - з чого почати? VentureBeat опублікував підбірку етапів у вивченні мов програмування, які радять новачкам.



Почніть з drag and drop-програмування


«Перетягування» або drag and drop - це базова техніка, яка дозволяє не писати код вручну текстом, а створювати його, комбінуючи блоки або інші візуалізовані елементи. У цьому випадку простіше зрозуміти основи програмування, без ризику заплутатися в самій мові, вважає співзасновник Code.org Хейді Партові. «Якщо ви вивчили основи, використовуючи drag and drop, вам тут же захочеться вивчити саму мову», - вважає він. Існує безліч програм, які допоможуть з drag and drop-програмуванням. Наприклад: MIT Scratch, Code Studio, Google Blockly.


Python як стартовий мову програмування


Партові вважає Python одним з найлегших мов для початківців, тому що в ньому менше фокуса доводиться на синтаксис: якщо ви забудете дужки або переплутати місцями парочку точок з комою, це не призведе до такого ж сильного промаху, як якщо б ви коділі на іншій мові.


JavaScript - один з найкорисніших мов


Чи не таке просте, як Python, але працює з будь-якої існуючої платформою - Mac, Windows, iOS і Android і іншими. Будь-який веб-браузер, і навіть нові інноваційні гаджети на зразок «розумних годин» використовують JavaScript для різних цілей.



Після JavaScript спробуйте Ruby і Ruby on Rails


Ruby on Rails - відмінний інструмент, який може допомогти з backend-аспектом програмування. Ruby - це мова, на якому пишуть скрипти, а Ruby on Rails - це веб-фреймворк, написаний на цій мові. Цікаво, що Ruby on Rails був створений датським програмістом Давидом Хейнемейер Ханссоном в процесі роботи над популярним додатком Basecamp.


Один з учасників статті про програмістів-самоучка Михайло Бортник рекомендував такі ресурси з вивчення Ruby: Software Engineering for SaaS на Coursera, Rubykoans, онлайн-курси Rails for zombies, гайд why's (poignant) Guide to Ruby, книги Design patterns in Ruby, Rails Antipatterns , The Well-grounded Rubyist Девіда Блека, The RSpec book, з найцікавіших - Ruby under the Microscrope, The Clean Ruby.


Також, якщо ви зацікавлені в веб-програмуванні, незайвим буде знайомство з версткою, зокрема - з мовою розмітки HTML, який визначає, як виглядає веб-сайт, в той час, як мови програмування відповідають за роботу всіх інтерактивних компонентів (наприклад, тих , які працюють, коли ви натискаєте кнопку на сайті).

14 вересень 2015

З'явилися питання?

Замовити

Заявка буде оброблена
протягом 1 робочого дня.